Gazdowo Kuźnia na Krupówkach mieści się w jednym z najstarszych obiektów w Zakopanem - w pięknym drewnianym budynku z 1891 roku, w którym mieścił się pierwszy hotel w Zakopanem "Pod Giewontem". Ta wyjątkowa karczma znajdująca się na samym początku najpopularniejszej ulicy Zakopanego wyróżnia się nie tylko wyglądem ale i wspaniałą regionalną, góralską kuchnią.
Mimo, że wystrój karczmy podobnie jak wielu innych w Zakopanem, jest utrzymany w tradycyjnym góralskim stylu w Gazdowo Kuźnia znajdują się ciekawe przedmioty, których nie zobaczymy nigdzie indziej. Rzeczy używane na co dzień przez gospodynie w góralskich chatach, wiele drewnianych ozdób czy strojów regionalnych, tworzy specyficzny i przytulny klimat
Karczma Gazdowo Kuźnia oferuje cały szereg przepysznych regionalnych potraw, które zaspokoją nawet najbardziej wymagających smakoszy. Specjalnością zakładu jest aromatyczna golonka przyrządzana na gazdowski sposób, a także ziobra z wieprzka zapiekane, czyli żeberko pieczone w zalewie miodowo-ziołowej, która nadaje żeberkom niezwykłego smaku. Takich specjałów nie skosztujecie nigdzie indziej.
Proszę czekać