Sylwester 2019/2020 - Restauracja Gazdowo Kuźnia | Zakopane
Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na zabawę Sylwestrową w naszej Restauracji. Tradycyjnie już przygotowaliśmy znakomite jedzenie, góralskie pokazy, konkursy z nagrodami oraz wyśmienitą zabawę przy dźwiękach kapeli góralskiej i muzyki mechanicznej.
Spotkanie przed Restauracją ul. Krupówki 1 o godz. 18:30. O 18,45 wyjazd na kulig z pochodniami. Podczas kuligu rozgrzewamy „Góralską” herbatką (w zależności od pogody kulig odbędzie się na saniach bądź powozach).
Przewidywany powrót z kuligu około godziny 20:00 – Początek zabawy w Restauracji
Menu na wieczór:
Przystawka – Terina z gęsich wątróbek, konfitura z rokitnika i gruszki, grzanki
40 ml Nalewka z owoców leśnych
Zupa – Kremowa zupa borowikowa z chrupiącymi naleśnikami i sezonowaną szynką
Danie główne:
Pieczona cielęcina z warzywami podana z kremem maślano-szparagowym
Szpinakowe kopytka
Deser:
Strudel z jabłkami serwowany na ciepło z lodami cynamonowymi
„Szwedzkie stoły” po kolacji:
Deski wędlin i serów z regionu
Galareta wieprzowa
Grillowane śliwki zawinięte z boczkiem
Sałatki dwa rodzaje ( jarzynowa i wiejska)
Paluszki serowe
Dipy do mięs
Pieczywo
Owoce, Ciasta domowe
Po północy:
Zupa:
Barszcz czerwony z jagnięcymi pierożkami
Danie główne:
Szaszłyk z polędwiczki wieprzowej, ziemniak pieczony w całości z serem, sałatka z ogórków
Napoje bezalkoholowe i alkohole:
Wino białe musujące 0,75 l /na cztery osoby
Open bar - bez limitu
Wódka czysta Soplica, Wiśniówka, Cytrynówka, Bimber, Whisky Grant’s,
wino stołowe białe i czerwone, piwo Okocim ( z beczki), piwo i wino grzane.
Pepsi, woda mineralna, 7Up, Mirinda, Tonik, soki, kawa, herbata
Inne alkohole dostępne odpłatnie u obsługi restauracji.
Proszę czekać